+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Implantáció – a fogpótlás legmagasabb szintje

A fogimplantáció a ma létező legmodernebb megoldás az elveszített fogak pótlására, mert a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül ad esztétikus és hosszú távú megoldást.

 

Miért érdemes klinikánkat választania, ha Ön is szeretne élni a fogimplantáció előnyeivel?

 • Mert megfelelő érzéstelenítés mellett, fájdalommentesen végezzük a fogbeültetéseket.
 • Mert szakképzett implantológus kollégánk nagy tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy optimális módon végezze el a műveletet.
 • Mert az nálunk elkészült fogpótlások esztétikája is csúcsminőségű (ehhez elsősorban a cirkonvázas fogkoronát ajánljuk), az eredeti fogaktól nemigen lehet megkülönböztetni majd a pótoltakat.
 • Mert minden szempontot figyelembe véve segítünk eldönteni, hogy az Ön problémája, életkora és egészségi állapota alapján érdemes-e a fogbeültetést választania. Nem akarjuk mindenáron rábeszélni Önt a beavatkozásra, de segítünk a mérlegelésben.
 • Mert a beavatkozás után tanácsokkal látjuk el, hogy a megfelelő szájhigiénia betartásával hogyan őrizheti meg akár évtizedeken át az elért esztétikus eredményt.

Mi is az a fogimplantátum?

Dollarphotoclub_56842510

 

A fogimplantátum lényegében egy mű foggyökér, amit sebészi úton ültetünk be az állcsontba, és erre illesztjük aztán rá magát a fogpótlást, ami lehet például fémkerámia korona, vagy az esztétikusabb, fogakkal megegyező színű cirkonvázas korona. A fogimplantátum készülhet titánból vagy cirkonból, és hidak rögzítésére is jó megoldás.

Az implantátumok legtöbbször csavar vagy henger alakúak, és általában 3-6 mm az átmérőjük, hosszuk pedig 7-21 mm. A beültetett implantátumok nem váltanak ki semmiféle allergiás reakciót.

 

 

 

Milyen előnyei vannak a fogimplantátum beültetésének?

 • Rendkívül esztétikus fogpótlások készíthetők ezzel a módszerrel.
 • Adott fog, vagy fogak pótlásához nem szükséges lecsiszolni a szomszédos fogakat, azaz nem jár felesleges foganyag veszteséggel.
 •  Tartós, több évtizedes megoldást jelent.
 • Segít visszaadni az eredeti fog funkcióját, a rágás természetes érzés lesz általa.
 • Ha hiányoznak a sorvégi rágófogak, akkor fogimplantációval elkerülheti a kényelmetlen kivehető fogpótlást.
 • Az esztétikus fogsor magabiztosságot és nagyobb önbizalmat ad, ezzel segíti az üzleti és társas kapcsolatok kialakítását, és fesztelenebbé teszi a mindennapos társas érintkezéseket.

A fogimplantáció menete

1. Első lépésben eldöntjük, hogy az Ön esetében alkalmazható-e a módszer. Az implantáció abban az esetben végezhető el, ha:

 • Önnek nincsenek komolyabb egészségügyi panaszai;
 • megfelelő a csontállomány azon a helyen, ahová a műgyökeret be szeretnénk ültetni;
 • kielégítő a szájhigiénia.

A fogimplantáció ellen szól, ha Ön sokat dohányzik, cukorbeteg, vérzékenységi problémában szenved, és egyes gyógyszerek szedése is az ellenjavallatok sorát gyarapítja. A döntés meghozatalához fogorvosi vizsgálattal és röntgenfelvétel készítésével megállapítjuk, alkalmas-e az állcsont a műgyökér befogadására, és adott esetben általános orvosi vizsgálatra (például laborvizsgálat) is szükség lehet.

2. Ezután átbeszéljük a részleteket, és megtervezzük az implantációt. Megbeszéljük, hogy hány implantátum beültetése történjen meg, várhatóan mennyi időnek kell majd eltelnie a műgyökér beültetése után a fogpótlásig, mekkora költséggel jár majd Önnek mindez, és ha a kezelés mellett dönt, akkor megbeszéljük az implantáció időpontját is. Elképzelhető az is, hogy a beültetés előtt még egy alkalmat megbeszélünk, például fogkőeltávolításra szükség lehet a művelet elvégzése előtt.

implantatum 3. A műgyökér beültetését szakképzett és nagy tapasztalattal bíró implantológus kollégánk végzi. Először kis bemetszéseket ejt az ínyen, azért, hogy hozzáférhessen a csontfelszínhez. Ezután egy vékony fúróval egy csatornát fúr, ez lesz az implantátum helye, és a felesleges csontrészek eltávolításával a műgyökér vastagságához igazítja a csatornát. Miután elkészült a megfelelő méretű és formájú üreg, kollégánk behelyezi és rögzíti a műgyökeret, majd összevarrja a fogínyt. Az egész művelet nem okoz nagyobb kellemetlenséget, mint egy foghúzás, vagy gyökérkezelés. Maga az eljárás, mivel helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes. Az implantációt követő napokban érezhet némi fájdalmat, ami jól reagál a fájdalomcsillapító gyógyszerekre.

 4. Egy héttel később ismét találkozunk, hogy eltávolítsuk a varratokat. Ezután megvárjuk, amíg csontos kapcsolat alakult ki a beültetett műgyökér és az állcsont között, ez általában 3-6 hónapot vesz igénybe. Ekkorra a beültetett implantátumok olyan szinten rögzülnek, hogy könnyedén ellenállnak a rágás során kifejtett erőnek. Így elkészülhet a végleges implantátum, ami megbeszélés szerint lehet fémkerámia vagy a modernebb és rendkívül esztétikus cirkonvázas korona. Érthető, ha soknak tűnik kivárni a 3-6 hónapos gyógyulási időt, hiszen – főleg elöl lévő fogak esetén – 1 nap is sok fog nélkül, éppen ezért, ha szeretné, erre az időre ideiglenes koronát is készítünk.

5. Ezután nincs más dolga, mint kiélvezni a fenti műveletek eredményét – az esztétikus és jól használható fogakat, amelyek évtizedeken át szolgálják majd. A tartós eredményhez azonban nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres fogászati kontroll, munkatársaink ebben is szívesen állnak rendelkezésére.

 

Mennyi időt vesz igénybe a fogbeültetés?

Ha egy darab implantátum beültetésére kerül sor, akkor az mindennel együtt 30-40 percet vesz igénybe. Ha több implantátumot ültetünk be egyszerre, vagy éppen csontpótlásra is szükség van, akkor 1-3 órás is lehet a művelet (a részletek átbeszélésekor meg tudjuk mondani, hogy az Ön esetében milyen hosszú lesz a kezelés).

 

Mennyire tartós a fogimplantátum?

A beültetett fogimplantátum akár egész életen át kitart. Nem fenyegeti a szuvasodás veszélye, és jobban ellenáll a terhelésnek, mint az eredeti fogak. A műgyökérre helyezett korona viszont körülbelül 10-15 évente cserére szorulhat. A tartósságához elengedhetetlen az alapos szájhigiénia és a rendszeres fogászati kontroll.

 

Mikor van szükség csontpótlásra?

Vannak olyan esetek, amikor nem áll rendelkezésre elegendő csontszövet az állcsontban az implantátumok beültetéséhez. Ennek anatómiai okai is lehetnek, vagy régebbi foghiány esetén a csontszöveg visszafejlődése is okozhatja. Ezekben az esetekben is megoldható az implantátum behelyezése, csak csontpótlásra is szükség lesz. A csontpótlás történhet speciális csontpótló anyag használatával, arcüreg emeléssel (sinuslift), de akár csontátültetésre is szükség lehet.

Bejelentkezés


Hogyan vegyük fel Önnel a kapcsolatot?

TelefononE-mailben

Ha telefonos visszahívást kér, mikor kereshetjük?

DélelőttDél körülDélután

Szeretnék értesülni az akciókrólHozzájárulok