Esztétikus tömés

A fogászati kezelések azon kevés szolgáltatás típus közé tartoznak, amivel akkor vagyunk elégedettek, ha meg sem látszik, hogy igénybe vettük.

A klinikánkon végzett fogtömések által  hosszú éveken át megőrizhető a természetes hatású, szép fogsor.

Kompozit,kompomer és üvegionomer típusú tömőanyagokat is használunk, amelyek közül fogorvosaink választják ki, hogy az Ön esetében melyik lenne a legideálisabb.

Esztétikus fogtöméseink előnyei:

  • Klinikánkon a legmodernebb, a fog színéhez tökéletesen illeszkedő tömőanyagokat használjuk, így még az első fogak szuvasodása esetén is elérhető a természetes hatású, szép mosoly.
  • A tömőanyag színárnyalatát speciálisan az Ön fogszínéhez igazítjuk. Ehhez a megfelelő tömőanyagok mellett szakértelemre és tapasztalatra is szükség van,nálunk pedig egyikből sincs hiány. Fogorvosaink fogszínkulcs segítségével határozzák meg, melyik színárnyalat eredményezi az Ön esetében a legesztétikusabb eredményt.
  • Az általunk készített tömések tartósak, és hosszú éveken át segítik a fog megtartását.
  • Gyakorlott szakembereink pontosan visszaállítják a fog eredeti formáját, így a rágás tökéletessége megmarad a tömött fogak esetben is.

A fogtömés menete

Az első lépés a fog elérzéstelenítése. Az érzéstelenítő injekció érzésre körülbelül olyan, mint egy kis szúnyogcsípés, de mivel mi a beadása előtt érzéstelenítő zselét kenünk az ínyre, így még kevesebbet fog érezni mindebből. Ha allergiás a Lidocainra, akkor Ultracain érzéstelenítőt adunk, ez erősebb hatású is egyébként.

Ezután néhány perc várakozás következik, ami alatt az állkapocs és a száj elérzéstelenedik. Ezt Ön zsibbadásszerű érzésként fogja megélni. Az érzéstelenítő injekció beadása után Ön már semmilyen kellemetlen érzést, fájdalmat nem fog átélni. A fogorvos ezután fúró segítségével eltávolítja a szuvasodott, felpuhult részeket, és kialakít egy sima falú, szuvas részektől teljesen mentes üreget, amelybe majd a fogtömés kerülhet. Előtte a fogorvos még fertőtleníti a kialakított üreget, és alábéleli a tömést. Ha nagy méretű volt a szuvas rész, akkor elképzelhető, hogy gyógyszeres alábélelést is alkalmaz, ami serkenti a fog gyógyulását, és csökkenti annak esélyét, hogy gyökérkezelésre kerüljön sor.

Ezután a fogorvos savval egy kicsit megmaratja az üreg felszínét, amiatt, hogy a ragasztóanyaghoz erősen illeszkedjen majd a tömőanyag. Ezután következik maga a fogtömés, amit rétegenként illeszt be a fogorvos a tökéletes eredmény miatt. Az ekkor még puha tömőanyag pedig fény hatására megszilárdul. A műveletnek ezzel még nincs vége, a fogorvos lesimítja a tömés felületét, és kialakítja az ideális harapási magasságot, így a tömött foggal is ugyanolyan kényelmes lesz a harapás, mint azelőtt volt.

Az, hogy mennyi ideig tart a fogtömés, nagyban függ a szuvasodott részek méretétől. Annyi elmondható, hogy érzéstelenítéssel együtt átlagosan mintegy fél óra alatt megvan a művelet. A tömés után a fog 1-2 napig még érzékeny lehet.

Amalgán tömések cseréje

Egy-két évtizede jóval elterjedtebb volt az amalgám tömés, ma viszont már ritkán alkalmazzuk a modernebb és esztétikusabb tömőanyagok megjelenése miatt. Sokan kérik az amalgám tömések cseréjét, amit Klinikánkon is szívesen elvégzünk. A legfőbb indok, ami miatt pácienseink ezt kérik, az az, hogy az amalgám tömések egyáltalán nem esztétikus megjelenésűek, és egy harsányabb kacagáskor a környezetnek is feltűnik, hogy fémet hordunk a szánkban. Emellett az amalgám tömés a fog szürkés elszíneződését is okozhatja.

Vannak, akik egészségügyi megfontolásból cseréltetik ki az amalgám tömést. Ezzel kapcsolatban több egymásnak ellentmondó tanulmány is született. Az biztos, hogy a fémallergiásoknak érdemes mihamarább kicseréltetniük az egyébként ezüstből, rézből, cinkből és higanyból készült tömést.

Sokan nem tudják, hogy az amalgám tömések erősebben reagálnak a hőmérsékleti változásokra, mint a mai modern tömőanyagok, így az amalgám töméssel ellátott fogak könnyebben válhatnak törékennyé. A mai modern tömőanyagokkal szemben az amalgám tömések fokozatosan elkophatnak, így nem töltik ki megfelelően a lyukat, így könnyebben alászuvasodhatnak

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567

Rólunk

Rendelőnkben közel 10 éves működése alatt több ezer páciensünket tudtunk segíteni visszaadni a esztétikus mosolyát, mindezt fájdalommentesen és a legjobb kollégáinkkal. Mindig fontos számunka ez elégedettség. Hiszünk a emberi bánásmódban, ezért is törekszünk a családias környezet fenntartásában rendelőnkben.

Elérhetőségeink

Telefonszám
+36206695169
 
Cím

1056 Budapest, Duna utca 3, félemelet 6.

Scroll to Top