Inlay, Onlay

Az inlay és az onlay speciális tömések, amelyek lenyomat alapján, fogtechnikusi munka eredményeként születnek meg. Amikor elkészül, a fogorvos speciális ragasztóval rögzíti őket. Az inlay és onlay töméseket jellemzően akkor használjuk, amikor már kiterjedt méretű a szuvasodás, viszont még nem annyira, hogy szükség lenne fogkoronára.
Mi a különbség az inlay és az onlay között?
Az inlayt a fog belső üregébe ragasztjuk, az onlay pedig a fog rágófelszínének egészét is beborítja.

Az inlay és onlay előnyei

  • Tartós megoldást nyújtanak nagyobb mértékű fogszuvasodás esetén is, és gondoskodnak a megmaradt fogszövetek hosszú időn át
  •  törtnő megtartásáról. Ez azért is fontos, mert így tovább megőrizheti eredeti fogait, és nem kell fogpótlásról gond
    oskodnia.
  •  
  • Nagyon szép, esztétikus tömések is készíthetőek velük, például kerámiából.
  • A lenyomatvételnek és a fogtechnikusok közreműködésének köszönhetően a hagyományos tömésekhez képest precízebb illeszkedés érhető el, ez is tartósabbá teszi az eredményt, és a fog rágófunkciója is tökéletes lesz.
  • Bizonyos esetekben egy foghiányt is lehet pótolni ezzel a technológiával, ekkor a pótlást a hiány melletti fogakba helyezett inlayek tartják meg.

Az inlay és onlay készítése
A fogorvos először előkészíti a fogat. Először ad Önnek egy érzéstelenítő injekciót. Klinikánkon az injekció adása előtt érzéstelenítő zselét kenünk a fogínyre, hogy az injekció beadása is a lehető legminimálisabb kellemetlenséget okozza Önnek. Ha megfelelően elérzéstelenedett az adott fog, környéke, akkor a fogorvos eltávolítja a szuvasodott részeket,és kialakítja az inlay vagy onlay helyét úgy, hogy a betét majd könnyen beilleszthető legyen. Ezután lenyomat készül a fogról, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a betétet. A fogorvos ezután beleilleszti a betétet a fogba, és ha tökéletesnek bizonyul, akkor bele is ragasztja. Az inlayek és onlayek nagyon esztétikus és tartós megoldást jelentenek, élettartamuk többszöröse a hagyományos tömésekhez képest.onsectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567

Rólunk

Rendelőnkben közel 10 éves működése alatt több ezer páciensünket tudtunk segíteni visszaadni a esztétikus mosolyát, mindezt fájdalommentesen és a legjobb kollégáinkkal. Mindig fontos számunka ez elégedettség. Hiszünk a emberi bánásmódban, ezért is törekszünk a családias környezet fenntartásában rendelőnkben.

Elérhetőségeink

Telefonszám
+36206695169
 
Cím

1056 Budapest, Duna utca 3, félemelet 6.

Scroll to Top