Fémkerámia korona

Mikor van szükség koronára?
Leggyakrabban nagy kiterjedésű fogszuvasodások, vagy letört fogak esetén használjuk a fogak helyreállítására, és a további károsodások megelőzésére. Emellett az alábbi esetekben lehet még rá szükség:
–        A beültetett műgyökereket is koronával borítjuk be.
–        Jelentős fogkopás esetén a koronával állítjuk helyre a fogak rágófelszínét és eredeti állapotát.
–        Bizonyos esetekben a fogak közötti túl nagy résekre is a korona lehet a megoldás, ha fogszabályozással, vagy héjjal nem orvosolható a probléma.
–        Ha a fogak zavaró mértékben elszíneződtek, és olyan jellegű ez az elváltozás, ami fogfehérítéssel nem oldható meg, akkor is segíthet a korona.

A fémkerámia korona napjainkban a leggyakrabban készített fogpótlás típus. Előnye az alacsony ár és a tartósság. A profi fogtechnikusi munka és az igényes fogelőkészítés lehetővé teszi ezen fogpótlás típusnál is az esztétikus megjelenést. A fémkerámia korona váza készül fémből, főként ez adja a tartósságát. A vázat pedig kerámiával leplezik. A kerámia színét fogorvosaink pontosan a többi meglévő fog színéhez igazítják, ez is segíti az esztétikus eredmény elérését. Fontos tudni azt is, hogy a fém váz miatt az eredeti fogakra jellemző áttetszőség nem érhető el ezzel a típusú koronával,  ebből a szempontból jobban teljesít a magasabb árkategóriába tartozó cirkónium korona.

A fém anyaga többféle lehet. Fontos, hogy ha felmerül a fémallergia gyanúja, akkor a pótlás készítése előtt indokolt egy bőrgyógyásszal elvégeztetni a fémallergia vizsgálatot. Legtöbben a berilliumra és a nikkelre mutatnak allergiás reakciót. Fémallergiások számára leginkább ajánlott fémkerámia pótlások jellemzően a nemesfém ötvözetek.

A fémkerámia korona elkészítése

A fémkerámia korona készítésének első lépése az adott fog, vagy fogak megfelelő előkészítése, lecsiszolása. Ezt helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön nem érez fájdalmat. Ezután lenyomatot készítünk a lecsiszolt fogakról, ami alapján a fogtechnikai laborban elkészítik a koronát. A lenyomat készítéshez olyan anyagot és módszert használunk, ami nagy pontosságot eredményez, így tökéletesen illeszkedő korona lesz a végeredmény. A lenyomat lényegében a fogak és a többi szájüregi képlet negatívja. Emellett a fogorvos a harapási viszonyokat, és mindkét fogsort is rögzíti lenyomatban. A fémkerámia korona elkészülésére néhány napot várni kell (de általában 5 munkanapnál rövidebb idő alatt készülnek el). Ha szeretné, erre az időre ideiglenes fogpótlást kaphat. Amikor elkészül a fogmű, akkor ellenőrizzük, hogy tökéletes-e az illeszkedése,s megfelelő-e a színe s a formája. Ha igen, akkor ragasztó cementtel rögzítjük a fogpótlást.
 

Mennyibe kerül?

Mi sem hisszük el, de tényleg ilyen jó áron tudjuk adni.

1 korona vagy hídtag ára: 72.000 Ft.

(Ez az ár 1 fog pótlását jelenti)

Nálunk benne van az árban:

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567

Rólunk

Rendelőnkben közel 10 éves működése alatt több ezer páciensünket tudtunk segíteni visszaadni a esztétikus mosolyát, mindezt fájdalommentesen és a legjobb kollégáinkkal. Mindig fontos számunka ez elégedettség. Hiszünk a emberi bánásmódban, ezért is törekszünk a családias környezet fenntartásában rendelőnkben.

Elérhetőségeink

Telefonszám
+36206695169
 
Cím

1056 Budapest, Duna utca 3, félemelet 6.

Scroll to Top