+36 20 669 5169 Bejelentkezés

PFM-Crown-Metal-Ceramic-Porcelain-Fused-to-Metal-Crown-

A fémkerámia korona napjainkban a leggyakrabban készített fogpótlás típus. Előnye az alacsony ár és a tartósság. A profi fogtechnikusi munka és az igényes fogelőkészítés lehetővé teszi ezen fogpótlás típusnál is az esztétikus megjelenést. A fémkerámia korona váza készül fémből, főként ez adja a tartósságát. A vázat pedig kerámiával leplezik. A kerámia színét fogorvosaink pontosan a többi meglévő fog színéhez igazítják, ez is segíti az esztétikus eredmény elérését. Fontos tudni azt is, hogy a fém váz miatt az eredeti fogakra jellemző áttetszőség nem érhető el ezzel í típusú koronával,  ebből a szempontból jobban teljesít a magasabb árkategóriába tartozó cirkónium korona.

 

A fém anyaga többféle lehet. Fontos, hogy ha felmerül a fémallergia gyanúja, akkor a pótlás készítése előtt indokolt egy bőrgyógyásszal elvégeztetni a fémallergia vizsgálatot. Legtöbben a berilliumra és a nikkelre mutatnak allergiás reakciót. Fémallergiások számára leginkább ajánlott fémkerámia pótlások jellemzően a nemesfém ötvözetek.

 

Fémkerámia korona készítése

lecsiszolasA fémkerámia korona készítésének első lépése az adott fog, vagy fogak megfelelő előkészítése, lecsiszolása. Ezt helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön nem érez fájdalmat. Ezután lenyomatot készítünk a lecsiszolt fogakról, ami alapján a fogtechnikai laborban elkészítik a koronát. A lenyomat készítéshez olyan anyagot és módszert használunk, ami nagy pontosságot eredményez, így tökéletesen illeszkedő korona lesz a végeredmény. A lenyomat lényegében a fogak és a többi szájüregi képlet negatívja. Emellett a fogorvos a harapási viszonyokat, és mindkét fogsort is rögzíti lenyomatban. A fémkerámia korona elkészülésére néhány napot várni kell (de általában 5 munkanapnál rövidebb idő alatt készülnek el). Ha szeretné, erre az időre ideiglenes fogpótlást kaphat. Amikor elkészül a fogmű, akkor ellenőrizzük, hogy tökéletes-e az illeszkedése,s megfelelő-e a színe s a formája. Ha igen, akkor ragasztó cementtel rögzítjük a fogpótlást.

 

 

Bejelentkezés


Hogyan vegyük fel Önnel a kapcsolatot?

TelefononE-mailben

Ha telefonos visszahívást kér, mikor kereshetjük?

DélelőttDél körülDélután

Szeretnék értesülni az akciókrólHozzájárulok