Hány implantátum ültethető be egy embernél?

implantátum

A fogászati implantátum népszerűsége nem véletlenül növekszik évről évre, ugyanis egyre többen ismerik fel ennek a fajta fogpótlásnak az előnyeit. Emellett bővül a gyártók köre is, azaz a jó minőségű műgyökereket előállító cégek mind nagyobb számban jelennek meg a piacon, és emiatt az ár is egyre kedvezőbb lesz. Másrészt az implantátumokkal megvalósítható fogpótlások köre is igen széles: legyen az egyetlen hiányzó fog vagy egy egész fogív, a műgyökerekkel nincs lehetetlen!

Létezik azonban egy kérdés, ami sokakban felmerülhet: vajon hány implantátum ültethető be egyetlen embernél? A válasz pedig mindjárt ki is derül.

Hány műgyökér ültethető be egy embernél?

Teljes fogatlanság esetén akár az összes hiányzó fog helyére be lehetne ültetni egy-egy műgyökeret, vagyis, ha a bölcsességfogakat kihagyjuk, 28 darab implantátum is kerülhetne egyetlen ember szájába. Persze csak ha van ehhez megfelelő csontállománya, és ha az illető vállalja ezt a fokú beavatkozást. És persze az általános egészségi állapot is sokat számít, hiszen ennyi műgyökér beültetése megterhelő lehet az egész szervezet számára.

Az igazság viszont az, hogy a neten kutakodva nem találkozni olyan esettel, hogy valakinek az összes fogát implantátummal pótolták volna. (Ettől persze még megtörténhetett.) Ezzel szemben inkább az állcsontonként 8, illetve ennél kevesebb számú műgyökér a jellemző, amikre fixen rögzített és kivehető fogpótlások is készülhetnek.

Miért jó választás a fogászati implantátum?

Azért, mert igen nagy mozgásteret ad mind a páciensnek, mind pedig a fogorvosnak. Attól függően, hogy mik a beteg anyagi keretei, illetve a fogpótlással szembeni elvárásai, számos megoldás áll a rendelkezésre. Készülhet egy hiányzó fog helyére korona, amivel megóvhatók a szomszédos, még ép fogak. Nyolc darab implantátumra fix körhíd kerülhet, ami stabil, és minden téren visszaadja azt a szabadságot, amit korábban a saját fogak jelentettek. Sőt, állcsontonként két implantátum is elegendő lehet egy protézis rögzítéséhez, hogy nagyobb magabiztossággal használhassa a páciens a fogpótlást.

A lehetőségek tárháza tehát igen széles, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő alternatívát.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top