Itt a tavasz, itt a megújulás ideje!

Ma van a tavaszi napéjegyenlőség, vagyis ma kezdődik a csillagászati tavasz. Ez az alkalom pedig remek apropó a megújulásra, és arra is, hogy tegyél néhány fogadalmat. Igaz, hogy hagyományosan szilveszterkor készít az ember listát arról, hogy min szeretne változtatni, de a természet ébredése is jó indok erre.
Már csak azért is, mert vannak olyan teendők, amiket nem árt még a nyaralás előtt elintézni, hogy ne rontsák el a gondtalan családi vakációt. És mondanunk sem kell, hogy ezek között a teendők között a fogakkal kapcsolatos feladatok is szerepelnek, amiket érdemes beírni a naptáradba.

Jelentkezz be az éves fogászati kontrollra!

A fogászati ellenőrzést mindenképpen érdemes még a nyaralás előtt elintézni. Talán előfordult már veled, vagy valakivel az ismeretségi körödből, hogy éppen a vakáció alatt tört rá a kínzó fogfájás. A dolgot csak tovább súlyosbítja, ha nem itthon, hanem külföldön történik ilyesmi.
Persze, tudjuk, a nyár még messze van, de általában ezeknek a halogatásoknak lesz az a vége, hogy kihagyod a kontrollt. Szóval ne késlekedj, kérj időpontot minél előbb! Már csak azért is, mert ha az ellenőrzés alkalmával egy súlyosabb problémára derül fény, akkor még bőven lesz időnk helyrehozni azt.

Végeztess fogkő-eltávolítást!

Ha rendszeresen olvasod a cikkeinket, akkor biztosan tisztában vagy vele, hogy ha a fogkövet nem távolítják el, akkor idővel súlyos íny- és fogágybetegségeket okozhat. És az sem utolsó szempont, hogy a fognyaknál megjelenő sárgás elszíneződés sem nyújt szép látványt.
A fogkő-eltávolítást szintén érdemes még most elvégeztetni, mielőtt az igazán sűrű, mozgalmas időszak beköszönt, amikor nem lesz időd rá.

Várd fehér fogakkal a nyarat!

Ha rendszeresen túrázol, akkor az erdőkben még találhatsz hóvirágot. És innen egy bravúros átkötéssel el is jutottunk a hófehér fogakhoz, amit egyedül a professzionális fogfehérítéssel érhetsz el.
Húsvét előtt ráadásul a beavatkozás utáni „fehér diétát” is könnyebb betartani, vagyis érdemes most belevágni, ha ragyogó mosolyra vágysz.
Végezetül pedig egy hasznos tanács: egy viszonylag friss kutatás szerint a tél végére a magyarok jelentős hányadának (egyes becslések szerint 95%-nak!) nem megfelelő a D-vitamin szintje. Sőt, a többi vitamin terén is akad mit pótolni, ezért erre kiemelten figyelj oda a fogaid egészsége miatt is!

Scroll to Top