Ezekkel a kezelésekkel varázsolható szebbé a mosoly

szép mosoly

A szép mosoly valószínűleg sokak vágya, és szerencsére ma már rengeteg olyan beavatkozás létezik, amikkel helyre lehet hozni az esztétikai problémákat. Legyen az a fogak formája, a színe, vagy éppen a nem megfelelő helyzete, mindenre létezik megoldás. Hogy a felsorolt esetekben milyen lehetőségek állnak a rendelkezésre, azt futjuk most át egészen röviden.

Ha a fogak formája jelent gondot

Amennyiben a fogaid formájával nem vagy kibékülve, többek között a direkt és indirekt héjak jöhetnek számításba. Ezzel a kezeléssel szépen eltüntethetők a kisebb hézagok, és abban az esetben is remek megoldást jelentenek, ha enyhén ferdék a frontfogaid, vagy ha csorbák, azaz letört belőlük egy apróbb darabka. A héjak legnagyobb előnye, hogy minimális előkészítést igényelnek, ráadásul teljesen észrevehetetlenek, mivel vékonyak, és tökéletesen hozzáigazíthatók színben a saját fogakhoz.

Ha a direkt héj nem opció, akkor marad a fogászati korona, amihez már egy nagyobb mennyiséget kell lecsiszolni a fogból az előkészítés során, de jó hír, hogy a napjainkban alkalmazott vállas preparálás sokkal szebb végeredményt tesz lehetővé, mint a régi technikák.

Amikor a fogak színével vagy elégedetlen

Az elsárgult, esetleg szürke fogak korrigálása is többféle módszerrel történhet. A megfelelő kezelés kiválasztása a probléma jellegétől és a fog állapotától függ: a professzionális fogfehérítéssel 5-7 árnyalatnyi változás érhető el, ez a lehetőség azonban nem minden esetben alkalmazható. Egy gyökérkezelt fog esetén, ami esetleg már meg is gyengült, a fogászati korona lehet a legjobb választás, de akár a porcelán héjak is alternatívát jelenthetnek. A héjak emellett olyankor is megfontolandók, ha a fogak nem reagálnak megfelelően a rendelői fehérítésre.

Fontos a fogak állapotának pontos ismerete

Ugyanis csak így lehet kiválasztani a legjobb kezelési módszert. Sokszor elhangzik, hogy ami jó az egyik embernek, az nem biztos, hogy beválik a másiknak, és ez nem csak üres szólam. Egy erősen torlódott fogsort esztétikus héjakkal nem lehet helyrehozni, ott fogszabályozásra lesz szükség. Míg a túlzottan elszíneződött fogak esetén előfordulhat, hogy a fehérítés nem hozza a várt eredményt, ezért inkább héjakban kell gondolkodni.

Bármi is legyen azonban a probléma, mi segítünk megtalálni rá a megfelelő kezelést!

Scroll to Top