Rendelői fogfehérítés: tévhitek és tények

rendelői fogfehérítés

Sokan azért ódzkodnak a rendelő fogfehérítés kipróbálástól, mert még ma is rengeteg tévhit övezi ezt az esztétikai beavatkozást. Annak ellenére, hogy ezeket a fals információkar rendszeresen cáfolják a szakemberek, mégis, olyan mélyen gyökereznek, hogy napjainkig tartják magukat. Pedig a ragyogóan fehér, és persze tartós mosoly ezzel a kezeléssel érhető el a leggyorsabban és leghatékonyabban, ezért időpazarlás más, gyakran kifejezetten káros módszerekkel kísérletezni.

Lássuk, mik a leggyakoribb tévhitek a rendelői fogfehérítés kapcsán, és mik a tények!

Nem igaz, hogy a rendelő fogfehérítés után rosszabb lesz a fogak állapota

Hogy ez a hamis állítás honnan származhat, az rejtély. Elképzelhető, hogy az alkalmazott technika nem ismerete, illetve valamilyen téves elképzelés áll a hátterében. Vagyis ha valaki úgy gondolja, hogy a professzionális fehérítés során lemarásra kerül a fogzománc, akkor juthat arra a téves következtetésre, hogy utána csak rosszabb lesz a fogak állapota.

Ezzel szemben a rendelői fogfehérítés során egy teljesen más eljárást alkalmaz a dentálhigiénikus vagy az orvos, ami nem károsítja a zománc szerkezetét, ezért nem kell attól tartani, hogy sérülnek a fogak. Az azonban tény, hogy a beavatkozás hatása nem egy életre szó, tehát időről időre el kell majd menni a rendelőbe a tökéletes mosolyért.

Tévhit, hogy a rendelői fogfehérítés roncsolja a fogakat

Ez a tévhit minden bizonnyal összefügg az előző hiedelemmel, pedig ennek sincs alapja. A LED-lámpás fehérítés, amit rendelőnkben alkalmazunk, egyáltalán nem veszélyes a fogakra, sőt! Kijelenthetjük, hogy ez az egyik legbiztonságosabb megoldás, ami során az íny megfelelő védelme mellett öt-hat árnyalatnyi eredmény érhető el.

Fontos kiemelni, hogy a rendelői fogfehérítés során a fehérítő anyag nem jut be a fogak belsejébe, és nem ott fejti ki a hatását, hanem a fogak felszínén. Ebből következően pedig nem is roncsolja a rágószerveket, sem a fogzománcot. Viszont egyes pácienseknél enyhe érzékenység előfordulhat, és az erősen színező ételeket, illetve italokat néhány napig kerülni kell a kezelés után, azonban ennél több kellemetlenséggel nem kell számolni.

Ezek után tényleg nincs miért tartani a professzionális fogfehérítéstől, de ha mégis kétségeid vannak, kérd bátran szakembereink segítségét!

Scroll to Top