Professzionális fogfehérítés: ragyogó mosoly három lépésben

professzionális fogfehérítés

A fogfehérítés nem a mai kor találmánya, ugyanis már az ókorban léteztek erre különféle, néha igen bizarr megoldások. A celebek és influenszerek világában azonban a hibátlan megjelenés sokkal nagyobb hangsúlyt kap, aminek a ragyogó mosoly is a része. A rendelőben végzett professzionális fogfehérítés több előnyt is kínál a kívánt cél elérése érdekében: nemcsak biztonságos, de tartósabb eredményt garantál, mint az egyéb módszerek.

Lássuk, hogyan lesznek 5-7 árnyalattal fehérebbek a fogak!

A professzionális fogfehérítés lépései: az első mindig a konzultáció!

A professzionális fogfehérítés hatékonyságának az az egyik titka, hogy mindig egyénre szabottan történik a kezelés. Miért fontos ez? Azért, mert mint ahogy minden testrészünk, úgy a fogaink is egyediek. Más-más minőségű és milyenségű a fogak anyaga, de az alapszínük is eltér. Vannak, akiknek eleve szürkésebbek a fogaik, vagy vékonyabb a fogzománcuk, ami alól jobban előtűnik a sárgás dentin.

Ezért kezdődik a rutinnak tűnő fogfehérítés is konzultációval. Az állapotfelmérés során az egyéb fogászati problémákat is kiszűrjük, és a beavatkozás előtt szükség esetén ezeket is kezeljük. Legyen az egy lyukas fog, esetleg egy fogágybetegség, a lényeg, hogy csakis egészséges fogakon végezhető el a fehérítés.

A fogkő-eltávolítástól a polírozásig

Ha semmilyen gond nincs, akkor a professzionális fogfehérítés második lépéseként fogkő-eltávolításra, illetve az egyéb szennyeződések leszedésére kerül sor. Ez nélkülözhetetlen az optimális hatás elérése érdekében, így tehát mindenképpen el kell végezni. Ha ezzel megvagyunk, jöhet a polírozás azért, hogy a fogak felszíne valóban tiszta és sima legyen.

A megfelelő előkészületek után pedig végre sor kerülhet a lényegre, azaz magára a fogfehérítésre. Az eljáráshoz rendelőnkben mindig a legkorszerűbb, minőségi anyagokat és eszközöket használjuk, hiszen csakis így garantálható a tökéletes végeredmény. Az ínymaszk felhelyezése után felvisszük a fehérítőanyagot a fogakra, amit azután LED-lámpával aktiválunk, hogy kifejtse a hatását.

És hogy pontosan mennyi ideig tart a beavatkozás? Csupán egy óra, és máris ragyogó mosollyal távozhatsz tőlünk! Fontos azonban megjegyezni, hogy ezzel még nem ért véget a kezelés, ugyanis Neked is akad némi teendőd otthon: néhány napig mellőznöd kell bizonyos ételeket és italokat, amik tönkretennék az elért hatást.

Scroll to Top