+36 20 669 5169 Bejelentkezés
fogtisztítás fogszabályozó viselésekor

Fogtisztítás fogszabályozó viselésekor: milyen eszközöket használj?

Vannak olyan esetek, amikor a megfelelő szájápoláshoz nem elég csupán a „hagyományos” fogkefe-fogkrém kombót bevetni. Ilyen az, amikor valaki fogászati hidat vagy koronát kap, de a fogtisztítás fogszabályozó viselésekor is másféle rutint igényel. Hiszen ilyenkor arra is oda kell figyelni, hogy a készülék és a fogak közé szorult ételmaradékot, illetve szennyeződéseket is eltávolítsa a páciens, ehhez pedig speciális eszközökre van szükség.

Hogy pontosan mikre, és hogyan kell ezeket használni, azt tekintjük most át röviden.

A fogszabályozó viselése megnehezíti a szájápolást

Amikor felhelyezik a fogszabályozót, akkor a páciens számtalan tanácsot kap például azzal kapcsolatban, hogy miket egyen, vagy éppen ne egyen. De még ha az illető be is tartja ezeket az előírásokat, akkor is előfordul, hogy az ételmaradék eltávolításához a sima fogmosás nem elég. A készülék és a fogak közé beékelődött szennyeződések, valamint a plakk nagyon ragaszkodók, ami egyben azt is jelenti, hogy bizony a fogtisztítás fogszabályozó viselésekor számos nehézségbe ütközik.

A helyes szájápolás ebben az esetben azért különösen fontos, mert a lepedéket, illetve a fentebb már említett ételdarabkákat a káros baktériumok nagyon szeretik. Ha pedig ezek a kórokozók túlságosan elszaporodnak, akkor az fogkőképződéshez, valamint szuvasodáshoz, ezeken keresztül pedig súlyos fogászati betegségekhez vezethet.

Így a végén a szép, szabályos fogsor helyett újabb problémák jelentkeznek, és az egész hosszadalmas folyamat nem ér semmit.

Fogtisztítás fogszabályozó viselésekor: ezeket az eszközöket használd!

A fogtisztítás fogszabályozó viselésekor akkor lesz valóban hatékony, ha odafigyelsz rá, hogy sehol ne maradjon szennyeződés. Az első lépés természetesen mindig a fogmosás, de itt nem ér véget a történet. Mindenképpen szerezz be speciális fogselymet, szájzuhanyt vagy fogköztisztító kefét! Ezek az eszközök egytől egyig kiválóan alkalmasak arra, hogy a fogak és a készülék közötti részekből kisöpörd a nemkívánatos szennyeződéseket.

A szájvíz szintén nagyon hasznos: az előírásoknak megfelelő mennyiségű folyadékot újra és újra préseld át a fogaid és a fogszabályozó között! Emellett arra is ügyelj, hogy elég ideig tartsd a szádban, mert csak így fejti ki a megfelelő hatást!

Author Info

admin

No Comments

Comments are closed.