Speciális tömések a DunaDentalnál

Milyen speciális töméseket használunk a DunaDentalnál és mit érdemes róluk tudni? 
Eheti blogposztunkban az inlay és az onlay töméseket ismertetjük meg Önökkel!

Mikor alkalmazzuk ezeket a speciális töméseket?

Amikor a fogon lévő szuvasodás már meglehetősen kiterjedt mértékű, azonban még nincsen szükség korona használatára, ám az általános tömés már nem jelent elégséges megoldast. Vagy ha egy már meglévő tömés meggyengül és szeretné tartósabbra cserélni. Ezekben az esetben két fajta betétet szoktunk ilyen esetekben alkalmazni: az inlay-t és az onlay-t. A legjelentősebb különbség a két típus között nem más, mint maga a felület, ahol alkalmazásra kerülnek. 

Az inlay esetében csupán a fog belső üregében pótoljuk ki a szükséges részt, ezzel szemben az onlay alkalmazásánál a fog teljes felszínét tömjük. 

Mit érdemes tudni az inlay-ről és az onlay-ről?

Közös vonása a két fajta speciális tömésnek, hogy foglenyomat alapján készülnek és speciális ragasztóval rögzítik őket. Mivel fogtechnikusi munka eredményei, ezért esztétikai szempontból több, mint helytállóak, a hagyományos tömésekhez képest pedig precízebben illeszkednek a foghoz. Ezen felül pedig tartósan hozzájárulnak a fog megtartásához. Az élettartamuk is jelentősen hosszabb, mint a hagyományos töméseknek. Mindezen kívül pedig akár még fogpótlásra is alkalmas lehet a technika, ebben az esetben a szomszédos fogakba helyezett inlayek biztosítják a pótfog stabilitását. 

Mire lehet számítani, hogyan készül a tömés?

Minden esetben az első lépés a fogak feltérképezése, majd előkészítése az adott kezelésre. Ezt követően fájdalommentes fogászathoz mérten érzéstelenítő zselét kenünk fel fogínyére, hogy már az injekció beadása se járjon semmiféle kellemetlenséggel. Amint az érzéstelenítő kifejtette hatását, kezdetét veszi a fog szuvas részének eltávolítása és a tömés helyének kialakítása. Miután ezzel is megvolnánk, lenyomatot készítünk fogáról, ami alapján a fogtechnikus kellő precizitással kidolgozhatja a megfelelő betétet. Ennek elkészülte után jöhet az illesztés próba és a ragasztás. 

Amennyiben szeretné fájdalommentesen és minél tartósabban megőrizni fogai épségét és szépségét, forduljon bizalommal a Duna Dental szakembereihez! Az első lépéshez mérten jelentkezzen először egy ingyenes konzultációra és szűrésre, ahol átbeszélhetjük a fennálló problémákat és lehetőségeket. 

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top