Dentálhigiénás konzultáció a Duna Dentalnál

Dentálhigiénás konzultáció a Duna Dentalnál:
Sokat hallunk a helyes szájápolási szokások fontosságáról, azonban ez még koránt sem elég a megfelelő mentálhigiéné fenntartásához. Körbejárva a témát megmutatjuk mit tehetünk fogaink és ínyünk hosszútávú egészségének megőrzése érdekében.

Hogyan alakítsunk ki helyes fogápolási rutint?

Fogaink épségéért minden nap meg kell tennünk a szükséges lépéseket, ami úgy a legegyszerűbb, ha rutinná alakítjuk őket. Ezeknek a szokásoknak a kialakításához elhoztuk a legérdemibb praktikákat. Manapság számos helyről halljuk a napi kétszeri fogmosás fontosságát, ám nem csak a mennyiség, hanem a minőség is nagyon fontos! Egy alapos, megfekelő technikával végzett fogmosás legalább 2 percig kell, hogy tartson és a fogakat minden elérhető oldalról meg kell tisztítani. A fogkefe sörte keménysége illetve a fogkrém kapcsán érdemes kikérni a fogorvos tanácsát, hiszen minden eset egyedi és eltérő. Fogmosást követően javasoljuk fogselyem, avagy fogköztisztító használatát, illetve a szájvízzel való öblögetést.

A felsorolt rutinokat érdemes miné korábban kialakítani, hiszen ha már kisgyermek korunktól kezdve megfelelő módon teszünk fogaink egészségéért, akkor ezek az aprónak tűnő, ám annál fontosabb lépések teljesen természetes módon épülnek be az életünkbe. Az eszközök helyes használatát illetően kérje bátran szakembereink segítségét! Ezen kívül étkezést vagy italfogyasztást követően érdemes legalább egy fél órát várni a fogmosással, hogy elkerüljük a zománc esetleges felsértését. 

Mit tehetünk ezen felül a szájhigiénia maximalizálásért?

Az alapos szájhigiénián túl, fontos a tudatos és rendszeres fogászati szűrés. Ennek leginkább a megelőzés szempontjából van kiemelt jelentősége, hiszen ha egy probléma idejében észlelve van, akkor könnyebben elkerülhetjük a nagyobb mértékű és ijesztőnek tűnő beavatkozásokat. Így sikerülhet a lehető legtovább megőrizni fogaink egészségét. Jelentkezzen hozzánk szűrésre és konzultációra, amely ráadásul ingyenes érhető el a Duna Dentalnál: https://www.dunadental.hu/ingyenes-konzultacio-es-szures/ 

Szükség esetén fogorvosaink elvégzik a megfelelő beavatkozást a különféle speciális eszközök segítségével, hogy a dentálhigiénája a lehető legjobb legyen. Forduljon bizalommal szakembereinkhez szájápolással kapcsolatos kérdéseivel, mi pedig személyre szabott kezelést és megoldást kínálunk Önnek!

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top