Barázdazárás, mint prevenció

Barázdazárás, mint prevenció? Előzze meg a fogszuvasodást és tegyen a fájdalom ellen! Fogai épségének megőrzése érdekében fontos, hogy megóvjuk őket a külső veszélyforrásoktól, ám ez sokszor nem egyszerű feladat. A barázdazárás, mint hatékony fogmegtartó kezelés ebben igen nagy segítségünkre tud lenni.

Mi az a barázdazárás és miért lehet fontos szerepe?

A barázdazárás egy olyan megelőző, más szóval prevenciós folyamat, amely segít a fogainkat minél hosszabb távon és hatékonyabban épségben megőrizni. Az eljárás folyamán a teljesen megtisztított rágófogak felszínét egy speciális anyaggal elzárják a szájüregtől, így a baktériumok a továbbiakban már nem tudnak megtelepedni az egyik legkedveltebb, zegzugos helyükön: a fog barázdáiban. Éppen ezért érdemes minél fiatalabb korban megejteni a szóban forgó eljárást, ugyanis ha  olyan fogaknál valósul meg a barázdazárás, amely még nem rendelkezik károsodással, megelőzhetjük annak kialakulását. A maradandó fogak megóvása a baktériumoktól és a különféle fertőzésektől különösen fontos! Olyan fogak esetében, ahol már megjelentek apróbb szuvasodások, először meg kell tisztítani a fog felszínét ezektől az elváltozásoktól, hogy eredményes lehessen a kezelés. Miután sikeresen megtörtént a fogszuvasodást megelőző barázdazárás, nagyon fontos, hogy ezt követően is kellő alapossággal és gyakorisággal végezzük el a szájhigiéniai kezeléseket, hiszen a barázdák bezárása nem váltja ki a fogtisztítás szerepét és nem védi a teljes fogfelszínt. 

Kinek ajánljuk ezt a fogmegtartó kezelést?

Alapvetően mindenkinek, aki akár négy éven át biztonságban szerené tartani fogait a szuvasodástól. Legelőnyösebb fiatal korban elkezdeni a barázdák feltöltését, hiszen ilyenkor akár még minimális fogászati eljárás nélkül igénybe vehető a kezelés. Természetesen később is érdemes igénybe venni, azonban ekkor már számítani kell előzetes eljárásra is. Ez alatt a fogak felszínének megtisztítását és a szuvasodás eltávolítását kell érteni. Csökkentse a fogászati megbetegedésel kockázatát a barázdazárás segítségével!

Bíztatjuk, hogy jelentkezzen mielőbb kezelésünkre, hogy időben megelőzhessük a komoly problémák kialakulását. Forduljon bizalommal a Duna Dental szakembereihez akár fogmegtartó kezelésekkel kapcsolatban, akár egyéb fogászati problémával kapcsolatban!

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top