A rossz fogak egy jó állásba is kerülhetnek

Egy állásinterjún még a legmagabiztosabb jelöltek is izgulnak, hát még azok, akik kevésbé határozottak. Az önbizalmat nemcsak a szakmai hiányosságok csökkentik, hanem a külső megjelenés is, aminek a tökéletes fogsor és a szép mosoly is része. De vigyázat, a rossz lehelet is ronthatja a jelentkező esélyeit.
Ezzel kapcsolatban már kutatások is születtek: többek között a Brit Fogorvosok Szövetsége (BDA) készített egy felmérést, amiben a fogászati problémák és az állásinterjún elért eredmény közötti összefüggést vizsgálta.

2/3 mondja azt, hogy a rossz fogak rontják az áhított állás elnyerésének esélyét

Amikor valaki egy állásra jelentkezik, akkor komoly versenyre kell számítania, főleg egyes igen népszerű területeken. Sokszor hiába alkalmas valaki egy feladatra, nem veszik fel, és ennek az okát mindenki próbálja megkeresni magában. A szakmai okok mellett pedig gyakran kerülnek elő a megjelenéssel kapcsolatosak is, nem véletlenül.
A kutatás is pontosan ezt igazolta: a megkérdezettek több mint 75%-a gondolja úgy, hogy a szuvas vagy a hiányzó fogak miatt rosszabb eséllyel indul valaki egy állásért.
Mert mit sugall az interjúztató számára, ha a jelentkező elhanyagolja a fogait? Azt, hogy az illető nem törődik magával, és nem érdekli a megjelenése. Ha pedig ez így van, akkor hogyan lehetne rábízni egy fontos feladatot?
Ráadásul vannak olyan munkák, ahol a külső igenis számít: egy bolti eladónak vagy egy recepciósnak, aki emberekkel foglalkozik, megnyerőnek kell lennie, ehhez pedig a szép mosoly alapfeltétel.

Többet kockáztatunk a rossz fogakkal, mint gondolnánk

Azt már biztosan mindenki hallotta unásig, hogy a rossz vagy hiányzó fogak milyen egészségügyi kockázatokat rejtenek, de arról eddig kevesebb szó esett, hogy akár egy egész sorsot is meghatározhatnak. A rossz fogak miatt csökken az önbecsülés, az ember nem mer egy-egy állásra jelentkezni, és nem éri el az álmait.
Éppen ezért a szülőknek ezen a területen is nagy felelősségük van a gyerekük jövőjét illetően: talán nem is gondolnak rá, de a helyes fogmosás és a szájhigiénia megtanításával sokat tehetnek nem csak a

Scroll to Top