[Műfogsor helyett] Hogyan stabilizálható a kivehető fogsor?

A felnőtt magyar lakosság majd’ 10 százalékának teljes foghiánya van, és legtöbbjüknél olyan súlyos a csontozat sorvadása, hogy nem lehet beültetni annyi implantátumot, amennyi elég lehet egy fix körhíd megvalósításához.
Másoknak nincs annyi pénze, hogy 6-8 műgyökér árát kifizessék, és azt gondolják, hogy nincs is köztes megoldás, így tehát marad a protézis, aminek viselése sokak szerint még mindig ciki.

Oszlassunk el egy tévhitet!

Mégpedig azt, hogy a fogsor viselése kínos, hiszen ez nem igaz. Tény és való, hogy nem ez a legjobb és leghatékonyabb megoldás, ha pótolni szeretnénk elveszített fogainkat, de a protézisnek mégis van egy elképesztő előnye.
Hogy mi? Az, hogy ez egy aduász, ami mindenkinél megvalósítható, és ami már több száz éve kiszolgálja a pácienseket. Természetesen ez alatt az idő alatt sokat fejlődött a technológia, és mind jobb, kényelmesebb lett a megoldás, de a lényeg nem változott.
A fogsor egy Jolly Joker, amit személyre szabottan készítenek el a fogászatokon, és ami visszaállítja az elveszített rágófunkciót. Való igaz, hogy nem fix megoldás, és sokan nem érzik biztosnak vele a rágást és a beszélgetést, ezért visszafogják magukat, és keveset mosolyognak.

Így lehet fix egy fogsor

Sajnos egy fogsorral közel sem olyan kényelmes az étkezés, mint egy körhíddal vagy saját fogainkkal, ezért sokan tragédiaként fogják fel azt, hogy náluk nem valósítható meg az implantátumokon nyugvó körhíd. Legyen ennek oka a megfelelő csontozat vagy az anyagi háttér hiány. De hogy tényleg tragédiaként kell-e ezt felfogni?
Nem, hiszen van megoldás erre a problémára is.
A technológia fejlődésének köszönhetően ugyanis ma már megoldható, hogy a fogászati implantátumokat összekössük a protézisekkel, így stabilizálva azokat. Ráadásul amíg a körhídhoz 6-8 implantátumra van szükség, addig egy fogsorhoz 2-3 beültetett műgyökér is elég.
A módszer neve: fix fogsor, és ma már egyre több idősebb páciensnél alkalmazzuk mi is, a visszajelzések alapján nagy sikerrel.

A lépésekről, egyszerűen és érthetően

A megoldáshoz a következő lépésekre van szükség?

  1. Fogbeültetés
  2. 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszak (amely időszakra ideiglenes fogsort készítünk).
  3. A csontba integrálódott műgyökér felszabadítása, majd összekötése a végleges fogsorral. A kapcsolat többfajta módszerrel is megoldható.

Ha több információra kíváncsi, írjon vagy hívjon minket, és mi örömmel segítünk.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top