+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Megéri a fogbeültetés? Mi az előnye fogászati implantátumoknak?

A fogászati implantátumok beültetése ma már egyáltalán nem megy ritkaságszámba, ami egyrészt a modern fogászati anyagoknak köszönhető, másrészt annak, hogy az eljárás egyre tökéletesebbé válik.
A fogászati implantátumok több előnyt is kínálnak a pácienseknek, így az ép fogak megmentését egy korona felhelyezésekor, illetve teljes fogatlanság esetén lehetővé teszik a rögzíthető fogpótlás készítését.

Fogászati implantátummal megmenthetőek a szomszédos ép fogak

Abban az esetben, ha a páciensnek csupán egyetlen foga hiányzik, a fogászati implantátum segítségével a szomszédos fogak megmenthetőek, azaz nem kell lecsiszolni őket ahhoz, hogy egy híd kerüljön felhelyezésre.
A fogászati implantátumok előtt nem volt más lehetőség egy foghiány pótlásra, mint az egészséges fogak lecsiszolása. Ma azonban ezek az ép rágószervek könnyedén megmenthetőek egy fogászati implantátummal.
Ebben az esetben az implantátum beültetése és a gyógyulási idő után erre a műgyökérre rögzítik a koronát, ami igen esztétikus, és szinte élethű megoldást jelent.

Teljes fogatlanság esetén is megoldás lehet a fogászati implantátum

A fogászati implantátumok alkalmazásának egy másik fontos területe a teljes – vagy részleges – fogatlanság állapota. A műgyökerek előtt egy ilyen esetben csak a már jól ismert, hagyományos kivehető fogpótlások – protézisek – jöhettek szóba, amiknek a viselése gyakran okozott kellemetlenségeket a pácienseknek.

A fogászati implantátumok elterjedése óta azonban abban az esetben is lehetőség nyílik rögzíthető fogpótlás készítésére – ami lehet kivehető, de rögzített körhíd is –, ha a páciens egyetlen saját foggal sem rendelkezik már. Vagyis így egy sokkal kényelmesebb, és biztonságosabban hordható fogmű készülhet.

Teljes fogatlanság esetén természetesen nem elég egyetlen implantátum, ilyenkor több műgyökér beültetése is szükséges, amennyiben erre a páciens csontállománya alkalmas.
A fogászati implantátumok további nagy előnye, hogy az így készült fogpótlások sokkal esztétikusabbak, és szinte alig észrevehető, hogy a páciens nem a saját fogait „viseli”.

 

Author Info

dunadental

No Comments

Comments are closed.