+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Hogyan készül egy tartós és esztétikus kivehető fogsor?

Magyarország, sajnos, meglehetősen rosszul teljesít a szájhigiénia terén. Talán csak kevesen tudják, de a lakosság közel 8 százaléka nem rendelkezik egyetlen foggal sem, vagyis meglehetősen sokan vannak azok, akiknek kivehető fogpótlásara van szükségük. De hogyan is készül a kivehető fogpótlás

Az első lépés: konzultáció és mintavétel

Mielőtt bármilyen fogászati beavatkozás történne, szükség van egy konzultációra. Az orvosnak ugyanis tisztában kell lennie azzal, hogy a páciens milyen állapotban is van, hogy a megfelelő megoldást megtalálja a számára.

El kell például dönteni, hogy lehetséges-e fogászati implantátumok beültetése után rögzíthető fogpótlás készítése, illetve az esetlegesen fennálló ínybetegségeket is kezelni kell.

Ha az implantáció lehetősége nem áll fönn, és csakis a hagyományos kivehető fogpótlás marad, akkor az első lépés a mintavétel lesz. A lenyomat levételénél nagyon fontos, hogy az a lehető legpontosabb legyen, hiszen csakis így készülhet egy stabil fogmű, olyan, aminél a harapási magasság valóban kényelmes.

A fogsor készítése
A kivehető fogsorokat a levett minta alapján a fogtechnikai laborban készítik el teljesen egyénre szabottan.
A kivehető fogpótlás három részből áll: egy, az íny színét utánzó, és az ínyre tökéletesen illeszkedő műínyből, egy alaplemezből, ami lehet fém vagy műanyag, illetve az ezen található műanyag fogakból.

Itt érdemes elidőzni egy pillanatra, ugyanis sokan ódzkodnak a műanyag fogaktól, talán a nagyi régi protézise miatt.
Napjainkra azonban már annyit fejlődött a fogászat, és a fogtechnikában használt anyagok is annyival modernebbek, hogy nem kell tartani a műanyag fogaktól – ma már egy kivehető műfogsor is lehet esztétikus.

Az utómunkák
Bár a precíz lenyomat alapján a fogtechnikus igyekszik minél pontosabb munkát végezni, előfordulhat, hogy mégsem lesz tökéletes az elkészült fogsor. Éppen ezért lényeges, hogy amennyiben a páciens nem érzi teljesen kényelmesnek a fogművet, esetleg fájdalmat érez a viselésekor, azonnal forduljon orvoshoz a problémával, hogy korrigálni lehessen a fogsort.

Kivehető fogsor akció:

Egy állcsont most csak 38.900 Ft.

Alsó- felső együttesen 69.900 Ft

A helyek fogynak, Jelentkezzen be időben.

Bejelentkezés kivehető fogsorra:

06 20 669 51 69 vagy


Hogyan vegyük fel Önnel a kapcsolatot?

TelefononE-mailben

Ha telefonos visszahívást kér, mikor kereshetjük?

DélelőttDél körülDélután

Szeretnék értesülni az akciókról

captcha

Kérjük irja be a mezőbe a képen látható kódot!

Author Info

dunadental