+36 20 669 5169 Bejelentkezés

A jó fogászat ismérvei

Budapesten gombamód szaporodtak el a fogászatok, és egyre több rendelő nyitotta meg kapuit a páciensek előtt. Szerencsére ma már nem igaz, hogy az ember csak a minőségileg aggályos körzeti fogorvos és a drága magán közül kénytelen választani magának, hiszen kis túlzással minden sarkon adott egy-egy jó szakember.

A növekvő kínálatnak köszönhetően az árak is csökkentek, így az igényes munkára fogékony páciensek megtalálhatják a színvonalas, de megfizethető rendelőt.

Egy jó fogászat persze nem arról ismerszik meg, hogy az olcsó ésvagy minőségi ellátást kínál, hiszen egyszerre több pozitívumnak is érvényesülnie kell, hogy elmondhassuk róla:

Igen, megéri rájuk bízni a mosolyomat.

#1: Nem az olcsóság, hanem a megfelelő ár-érték arány jellemző rá

Az olcsó nem mindig minőségi, a drága pedig nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden pikk-pakk a háttérben. Egy jó fogászat az ár-érték arány felől közelíti a dolgot: megnézi, hol van az a pont, ahol a lehető legjobb szakmai munkához a lehető legszimpatikusabb árat tudja rendelni.

Nem vállal kompromisszumokat a minőséget illetően, de odafigyel a páciensek igényeire is. Megfizethető, de tartós fogászati munkákat készít.

Sajnos erre a legtöbben sokszor csak hosszabb távú páciens-fogorvos kapcsolat után döbbennek rá, de

  • ha úgy érezzük, rossz helyen vagyunk, akkor ne féljünk váltani,
  • ha pedig elégedettek vagyunk, ne féljünk dicsérni.

Mi például büszkék vagyunk arra, hogy rengeteg páciensünk vállalja véleményét névvel, és hogy őszintén elmondják, szeretnek a Duna Dental fogászati rendelőjébe járni.

#2: Minőségi eszközökkel és megbízható alapanyagokkal dolgozik

Nem a high-tech a lényeg, hanem a megbízhatóság. Egy jó fogászat olyan eszközparkot tart fenn, amely pontos és precíz munkát végez; legyen szó diagnosztikáról vagy kezelésről, az eszközök mindig a páciensek érdekében dolgoznak.

A röntgen pontos képet ad, a lézer hatékonyan és biztonságosan kezel, a fúró kíméletesen és eredményesen fúr. Hasonló vonatkozik a felhasznált alapanyagokra is, amelyekből a Duna Dental minden esetben a nemzetközileg is elismert gyártók termékeit alkalmazza a páciensek biztonsága és elégedettsége érdekében.

#3: Nagy tudású, tapasztalt orvosi csapatra építi a szakmai munkát

Távol álljon tőlünk, hogy az egyszemélyes rendelőkről rosszat mondjunk, hiszen számtalan kiváló fogászatot ismerünk, ahol a szakmai munkáért évtizedes tapasztalattal és kifogástalan tudással rendelkező szakorvos felel.

A rengeteg előny mellett azonban komoly hátránya is van ezeknek a rendelőknek: a szakmai munka egyetlen emberre hárul. Nincs helyettesítés és konzílium, és ritka az is, hogy a fogorvos a hét minden napján, a nap jelentős részében elérhető.

Ez nemcsak megnehezíti a páciensek időpontkérését, de bizonyos esetekben növeli a kockázatokat.

A nagyobb rendelőkben általános, hogy a szájsebészeti, a protetikai, a gyermekfogászati munkákat külön fogorvos viszi, és természetesen a fogszabályozásnak is van felelőse, így szinte minden megoldható házon belül.

#4: Megfelelő garanciát nyújt

Egy jó fogászat felelősséget vállal a nála készült fogművekért, és az őt választó páciensekről akkor is gondoskodik, ha azok már „elhagyták a pénztárt”.

#5: Odafigyel

Egy vendégei érdekét szem előtt tartó rendelő odafigyel a páciensekre, és folyamatosan ellátja őket tanácsokkal, hogy a fogak épek és egészségesek maradjanak, a garancia pedig ne veszítse érvényét.

Fontos tudni, hogy a fogászati garancia megtartásához rendszeresen járni kell kontrollra, mert a fogorvosok csak így vehetik észre időben a különböző problémákat, és csak így kezdhetik el a szükséges beavatkozásokat. A jó fogászat éppen ezért partnerként tekint a páciensekre, és nem arra játszik, hogy a rossz fogak neki csak előnyt jelenhetnek.

5 olyan ismérvet szedtünk össze, amikből könnyedén megállapítható egy fogászatról, hogy hova tartozik. Páciensként pedig érdemes ezekre figyelni.

Author Info

admin

No Comments

Comments are closed.