+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Így tisztítsuk helyesen a cirkonkoronánkat!

A szakszerűen felhelyezett cirkónium fogpótlásmegfelelő odafigyelés mellett akár 10-15 évig vagy akár tovább is bírhatja a gyűrődést, élettartama tehát rendkívül hosszúnak mondható.

Amennyiben szeretnénk még néhány évet ehhez hozzátoldani, csupán néhány egyszerű szokást kell bevezetnünk a mindennapjainkba.

Először is nézzük meg, kinek ajánlott a cirkonkorona!

Bárkinek, aki esztétikus és tartós megoldást keres, de a lényeg azért ebben az esetben is a részletekben rejlik.

A cirkon remek választás amnak, akia szürkés szélű fémkerámia-koronáját szeretné lecserélni, vagy éppelső fogpótlására vár, és a lehető legtermészetesebb hatásra vágyik. Az egyedülálló szépségre vágyó páciensek nem fognak csalódni a cirkónium-dioxid koronában.

A cirkonkorona ugyanilyen tökéletes megoldás azoknak, akik súlyosan elszíneződött fogaikat szeretnének elrejteni, valamint azok számára is, akik fémallergiások.

Fektessünk nagy hangsúlyt a fogászati korona tisztán tartására!

Hogy miért?

Azért, mert egészségünk fenntartása mellett pénzt is spórolhatunk a megfelelő szájhigiéniával. Mivel a cirkonkorona a többi társaihoz képestvalamivel drágább, úgy tudunk a legtöbbet spórolni, ha a pótlást karbantartjuk és rendszeresen tisztítjuk.

A legfontosabb, amit tehetünk, az a napi minimum kétszeri fogmosás. Szakemberek szerint a tisztítási folyamatnak 2-3 percig kell tartania. A fogakat körkörös mozdulatokkal tisztítsuk meg, ügyelve arra, hogy a fogkefét csak óvatosan nyomjuk rájuk!

A hagyományos eszköz mellett jó szolgálatot tesz az interdentális és az egycsomós fogkefe is. Az előbbivel a fogak közötti részt szabadíthatjuk meg a lepedéktől, az utóbbi pedig a fogpótlás és az íny találkozásánál nyújt segítséget.

Aki nem képes az interdentális fogkefét bevezetni a fogai közé, annak az úgynevezett superfloss fogselymet ajánljuk. A keményített vég segítségével könnyebben átbújtathatjuk a selymet a hídtest alatt, a szivacsos középső résszel pedig hatékonyan „kisöpörhetjük” a megtapadt ételmaradékot.

Az előbb említett termékek hatását erősíti a megfelelő antibakteriális szájvíz használata, amellyel az íny egészségét is fenn tudjuk tartani. Ügyeljünk arra, hogy ezt kúraszerűen alkalmazzuk, tehát 2 hét használat után tartsunk hosszabb szünetet

Author Info

dunadental

No Comments

Comments are closed.