Fogkő eltávolítás biztonságosan és fajdalommentesen

Tudta, hogy számos ínyprobléma kialakulását és a rossz szájszagot is okozhatja a fogkő? No de mi is ez pontosan, mit tehetünk ellene és mivel jár az eltávolítása? Járjuk körbe közösen a témát!

Mi az a fogkő és hogyan alakul ki?

Maga a fogkő a fogakon keletkezett elmeszesedett lepedék, ami idővel ínyproblémákat és rossz lehelletet is eredményez. A lepedék rengeteg káros baktériumot tartalmaz, így ha nincs megfelelően eltávolítva a fogról, komoly problémákat tud okozni. Az elmeszesedés leginkább a nehezen tisztítható részeken tud beindulni, például a fogfelület belső részein vagy a bölcsességfogaknál, ahol fogkefével kifejezetten nehezen tudunk hozzáférni a szóban forgó részekhez. Amint a lepedékből fogkő képződik, már nem tudjuk az otthoni szájápolás keretein belül eltávolítani a megkövesedett réteget. Ezért ajánlatos legalább félévente egyszer részt venni egy dentálhigiénés állapotfelmérésen és szükség esetén fogkőeltávolításon, ahol szájüregünk a teljes áttekintés után megtisztulhat a lerakódott baktériumrétegtól. 

Mit lehet tenni a mindennapokban, hogy elkerüljük a fogkő kialakulását?

Először is fontos a napi többszöri és alapos szájápolási rutin kialakítása és megtartása, hiszen ezzel mindenképpen csökkentjük a baktériumok elszaporodását, ezáltal a különféle betegségek kialakulásának lehetőségét. Amennyiben észlelte, hogy a lepedék meszesedésnek indult, a visszafordíthatatlan problémák megelőzése érdekében forduljon mielőbb szakemberhez!

Mire lehet számítani egy fogkőeltávolítás alkalmával?

A Duna Dentalnál a fájdalommentesség az egyik alapelvünk, így a kezeléseknél mindig ügyelünk a kíméletességre! Az ultrahangos fogkőeltávolítás a legbiztonságosabb és hatékonyabb módja az elmeszesedett vagy elmeszesedésnek induló lepedék maradéktalan eltüntetésének. Az ultrahangnak köszönhetően a fogzománc sértetlen marad, és a fogkövek eltávolítását követően a polírozása teszi teljessé és hosszantartóvá az eredményt. 

Azon kívül, hogy a fogköves fogsor esztétikailag sem nyújt szép látványt, egészségügyi szempontból sem veszélytelen. A baktériumok az ínybetegségektől kezdve, a fogak kilazulásán át az elvesztésükig is vezethetnek, így nem érdemes halogatni a kezelését. Foglaljon mielőbb időpontot a Duna Dental oldalán vagy telefonon és szabaduljon meg a rizikó minimális faktorától is! Várjuk szeretettel klinikánkon!

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top