Ezért válaszd: a cirkon korona előnyei

A legtermészetesebb hatás és szép mosoly a cirkon koronákkal érhető el, amiket elsősorban a frontfogakra ajánlunk, de igény esetén gyakorlatilag az egész fogsor pótlására alkalmazhatóak.
A cirkon koronák rengeteg kedvező tulajdonsággal rendelkeznek, amiknek a nagy népszerűségüket köszönhetik. Hogy mik ezek az előnyök, azokat vesszük ebben a cikkben sorra.

1. Nem tartalmaz fémet, ezért nem okoz allergiás tüneteket

Napjainkban ez a szempont egyre inkább fontos, mert mind többen szenvednek a fémekkel szembeni túlérzékenységtől, amit egyedül ezzel a fémmentes megoldással lehet kiküszöbölni. A cirkon korona biokompatibilis, azaz a szervezet nem úgy kezeli, mint idegen anyagot, ezért nem védekezik ellene. És mivel teljesen fémmentes, így a fémek kioldódásától sem kell tartani, ezáltal nem okoz fémes elszíneződést az ínyen.

2. A CAD/CAM megmunkálás miatt maximális pontossággal illeszkedik

Mivel a cirkon koronáknak mind a megtervezése (CAD), mind pedig a készítése (CAM) a számítógépes vezérlésen alapul, ezért az illeszkedése is a maximális pontosságú. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a rossz illeszkedés további szuvasodást okozhat a fogpótlás alatt, ami komoly következményekkel járhat.

3. A fogszínű váznak köszönhetően teljesen élethű

A cirkon koronák esetén a fogpótlás váza is fogszínű, ennek köszönheti a rendkívüli esztétikumot. Teljesen élethű, mi több, hasonlóan engedi át a fényt, mint a saját fog, ezért lesz a fogpótlás sokkal szebb és természetesebb, mint a fémkerámia koronák.

4. Tartós fogpótlás készíthető belőle

A cirkon egy meglehetősen nagy szakítószilárdságú anyag, így a belőle készült fogpótlás is tartós lesz, amit sokáig viselhet a korona tulajdonosa. Ez természetesen csak a jó szájhigiénia és a rendszeres fogászati kontrollok mellett érvényes, ezért ezekre nagyon oda kell figyelni.
Ha tehát fontos Neked a természetes hatás, a tartósság, és valóban élethű koronát szeretnél, esetleg még a fémallergia is problémát okoz, akkor nem is kérdés, hogy a cirkon korona a jó választás a számodra.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top