+36 20 669 5169 Bejelentkezés
kifogások

Emiatt az 5 ok miatt halogatjuk a fogorvos felkeresését

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz menni. De mivel tudjuk, hogy meg kellene tennünk, próbálunk kifogásokat keresni – és találni – magunknak azzal kapcsolatban, hogy miért is hagytuk ki megint a rendelőben tett látogatást. Ezek között az okok között természetesen vannak elfogadhatók, de legtöbbször inkább csak magunkat igyekszünk becsapni velük. Lássuk, mi az az 5 leggyakoribb kifogás, amit felhozunk a fogorvos ellen!

1. Túl elfoglalt vagyok

Azt már régóta tudjuk, hogy mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Vagyis amikor azt mondjuk, hogy nem fér bele a napirendünkbe a fogorvos, akkor magunknak is hazudunk. Persze lehetnek olyan időszakok, amikor valóban több a programunk, de ha nagyon akarjuk, még akkor is szakíthatunk egy órát a fogorvosra.

2. Nincs most erre pénzem

Sajnos ez az indok sok esetben érthető, hiszen egy-egy kezelés – különösen akkor, ha fogpótlásról van szó – nem éppen olcsó. És a pénznek gyakran van jobb helye is, ezért hajlamosak vagyunk azt mondani magunknak, hogy majd a következő hónapban elmegyünk. Azt azonban szem előtt kell tartani, hogy minél később keresi fel valaki a rendelőt, annál nagyobb lesz a probléma, vagyis annál többe kerül majd a kezelés is. Vagyis érdemes minél előbb rászánni magunkat a fogorvosra, mert hosszabb távon sokat lehet spórolni az időben elvégzett beavatkozásokkal.

3. Biztosan ki fognak oktatni a rendelőben

Ha valaki sokáig elhanyagolja a fogorvost, akkor egy idő után már az is ott motoszkál benne, hogy a következő látogatáskor biztosan fejmosást, illetve kioktatást kap majd. Erre pedig érthető módon senki nem vágyik, hiszen magunktól is tudjuk, hogy nem voltunk „angyalok” a fogápolást illetően, ami miatt kellőképpen bűntudatunk van. Azaz senki nem szeretné, hogy ezt még az orra alá is dörgöljék.

4. Sok rossz tapasztalatom volt már

A megfelelő fogorvos megtalálásáig sokan esnek át rossz tapasztalatokon, ami a későbbiekben is hatalmas visszatartó erő lehet. A jó hír az, hogy ma már a legtöbb kezelést helyi érzéstelenítésben végzik, és a fogorvosok is sokkal jobban figyelnek a páciensekre, és az igényeikre.

5. Nincs különösebb probléma a fogaimmal, ráérek még elmenni

Ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy azok a fogak teljesen egészségesek. Ezért is érdemes évente legalább egyszer megnézetni őket, hiszen a fogorvos olyasmit is észrevesz, amit mi a tükör előtt állva nem.

Nos, neked ismerős valamelyik kifogás?

Author Info

admin

No Comments

Comments are closed.