+36 20 669 5169 Bejelentkezés
fogfehérítő sín

A fogfehérítő sín használatának előnyei és hátrányai

Ha fehérebb, ragyogóbb mosolyt szeretnél, akkor azt ma már többféle módon is elérheted. Léteznek házi módszerek, amikkel viszonylag egyszerűen szabadulhatsz meg a fogaidon lévő szennyeződésektől, de ha látványosabb eredményre vágysz, akkor válaszd inkább a rendelői kezelést! Ezenkívül a fogfehérítő sín használata is számításba jöhet, ha elég türelmes és kitartó vagy.

Hogy milyen előnyei és hátrányai vannak ennek a megoldásnak, azt nézzük most meg részletesebben.

Milyen fogfehérítő kezelések léteznek?

A professzionális rendelői fehérítéssel érhető el a legjobb és legtartósabb eredmény a felsorolt módszerek közül. Sokakat tart azonban vissza a beavatkozás ára, ezért gazdaságosabb megoldásokat keresnek. Az otthoni praktikák kétségkívül olcsóbbak, de sajnos ezek a fogakat is károsítják, legyen szó a szódabikarbónáról, vagy éppen a citromról.

A házi módszerek és a rendelői fehérítés között létezik még egy átmeneti megoldás: a fogfehérítő sín használata. Ebben az esetben a kezelés ugyan otthon történik, de professzionális szerrel, ami által sokkal biztonságosabb, mint az innen-onnan ellesett praktikák.

A fogfehérítő sín használatának előnyei és hátrányai

A fogfehérítő sín személyre szabott, azaz a készüléket mintavétel után készítik el szilikon anyagból a fogtechnikai laborban. Ennek köszönhetően az eszköz pontosan illeszkedik a fogak formájához, és követi azok vonalát. Ebbe a sínbe kerül azután a fogfehérítő anyag, amit napi 6-8 órán keresztül kell a fogakon tartani, és fogmosás után kell felhelyezni. Ez elég sok idő, ezért érdemes az éjszakai időszakot választani a kezeléshez, hiszen egyébként sem lehetne enni, inni, illetve dohányozni vele.

A fogfehérítő sín előnyei:

  • rövidebb időt kell a rendelőben tölteni;
  • a sín egy későbbi fogfehérítéshez is felhasználható;
  • a kezelés bármikor abbahagyható és újrakezdhető;
  • olcsóbb, mint a rendelői fehérítés.

A fogfehérítő sín használatának hátrányai:

  • hosszabb idő kell a kívánt eredmény eléréséhez – akár 10 nap, amennyiben a páciens betartja az előírásokat, azaz sokkal több erőfeszítést igényel;
  • maximum 3-5 árnyalatnyi fehérítés érhető el vele, ami ráadásul nem is olyan tartós;
  • kialakulhat az íny irritációja a fehérítő anyagtól, és a fogak is érzékenyekké válhatnak átmenetileg.

A fogfehérítő sín jó alternatíva lehet annak, aki ragyogóbb mosolyra vágyik, de a használata előtt nem árt tisztában lenni a kezelés hiányosságaival!

Author Info

admin

No Comments

Comments are closed.