A cirkon koronák 5 előnye

A teljesen fémmentes cirkon koronák egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a páciensek és a fogorvosok körében, hiszen az ilyen típusú pótlások nemcsak szépek, de rendkívül tartósak és biztonságosak is.
Előnyei miatt egyértelmű választásnak tűnik nemcsak a kevésbé esztétikus fémkerámiához, hanem a fémmentes és esztétikus (de sajnos kevésbé erős) tiszta porcelánhoz képest is.
Hogy mi az 5 legfontosabb előnye? Egyszerű kérdés, gyors és pontos válaszok:

  • Erős. A cirkon korona alapjául szolgáló cirkónium-oxid (természetben előforduló ásványként cirkónia) egy kémiailag ellenálló, magas olvadásponttal rendelkező vegyület. Fehér színű, és ez a szín nem változik sem a látható, sem az ultraibolya fény hatására. Koronák esetében a pótlás vázát készítik el belőle.
  • Törhetetlen. A cirkon szakítószilárdsága négyszerese a kobalt-króm vázénak, ezáltal extrém igénybevétel esetén sem törik. Mivel a cirkonból készült pótlás nemcsak erős, de törhetetlen is, ezért a fémallergiás páciensek számára kiváló megoldás fogászati hidak elkészítéséhez.
  • Esztétikus. A cirkon korona a megtévesztésig hasonlít a természetes fogakhoz, és a végeredmény olyan szép, hogy gyakran a fogorvosok sem tudják megmondani első ránézésre, hogy eredeti foggal vagy épp fogpótlással van-e van dolguk. Az egyedülálló esztétikum annak köszönhető, hogy a fehér színű váz nem okoz szürkés ínyszélt, valamint az áttetsző porcelánváz miatt nem a fémes csillogást látják a mosolyunkat figyelők.
  • Nem okoz allergiás reakciót. A cirkon korona nem káros az emberi szervezetre nézve, vagyis a megoldás teljesen páciensbarát. Nyugodtan lehet alkalmazni koronaként, foghídként vagy akár fogászati implantátum alapanyagaként.
  • Egyszerű elkészíteni, mégis hihetetlen pontosság érhető el a számítógépes technológiával. A cirkon koronák vázai úgynevezett CAD/CAM technikával készülnek, ami azt jelenti, hogy a pótlást számítógépes tervezés és megvalósítás segítségével, sosem látott pontosságot biztosító frézgépek használatával állítják elő.
    A CAD/CAM-mel olyan precíz végeredmény érhető el, hogy az elkészült pótlást nemcsak könnyű beragasztani, de az szép és fogínybarát lesz, így minimálisra csökken egy esetleges későbbi ínygyulladás kialakulásának esélye.
Scroll to Top