+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Az esztétikus cirkon koronák előnyei

Ha fogpótlásra van szükség, akkor ma már több lehetőség közül is választhatnak a páciensek. Közülük a cirkon koronákkal érhető el a legtökéletesebb mosoly, ez az anyag hasonlít ugyanis tulajdonságaiban leginkább a fogak természetes anyagához, és a számtalan színárnyalatnak köszönhetően harmonikusan illeszkedik a fogsorba.

Mikor javasolt a cirkon korona?

A modern, cirkónium-oxidból készülő koronák több fogászati problémára is esztétikus megoldást nyújtanak. Alkalmasak implantátummal történő fogpótlásra, de a régebbi, megszürkült szélű fémkerámia koronák cseréje esetén is gyönyörű végeredmény érhető el a cirkon koronákkal.

A cirkon koronák ezenkívül a gyökérkezelésen átesett, és emiatt elszíneződött fogakra is felhelyezhetőek, csakúgy, mint a csappal történő fogfelépítéskor, és nagyobb foghiánynál hidak is készíthetőek belőle.

Milyen előnyei vannak a cirkon koronáknak?

A cirkon koronák talán legnagyobb előnye, hogy fémmentesek, így azoknak sem kell tartaniuk tőle, akik valamiért ódzkodnak a fémektől, vagy fémallergiától szenvednek. A másik fontos tulajdonsága, ami miatt kimagasló esztétikai eredmény, és valóban ragyogó fogsor érhető el vele, hogy már maga a cirkon váz is világos színű, ezért a valódi fogak áttetszőségét is jól utánozza az elkészült fogpótlás.

A meglehetősen precíz illeszkedésről sem szabad megfeledkezni az előnyök között, ami a CAD/CAM megmunkálásnak tudható be – ebben az esetben mind a korona megtervezése, mind pedig az elkészítése számítógépes vezérléssel történik, így a precizitás nem csak hangzatos szólam, hanem maga a valóság.

Miért jobb a cirkon korona, mint a fémkerámia?

Bár a cirkon kerámia koronák ára kicsit magasabb, mint a fémkerámia koronáké, de nem is kétség, hogy az előbbi a legjobb választás. Hiszen a fogszínű vázra égetett kerámia kellőképpen transzparens – azaz áttetsző –, és megtévesztésig hasonlít az eredeti fogakhoz.

Ez a természetes hatás pedig megfizethetetlen, arról nem is beszélve, hogy a cirkon koronákkal az íny szélénél jelentkező szürkés elszíneződés sem lép föl, ami viszont a fémkerámia koronáknál gyakran előfordul.

Ma a cirkon koronák jelentik a fogpótlások csúcsát, ezért bátran ajánljuk mindazok számára, akik ragyogó, magabiztos mosolyra vágynak.

Author Info

dunadental

No Comments

Comments are closed.