+36 20 669 5169 Bejelentkezés

4 tipp a Duna Dental fogorvosaitól

Legyünk egy kicsit hatásvadászok: négy rendkívül fontos tippet szedtünk össze, amire érdemes a szokásosnál is jobban odafigyelni, hogy a mosoly sokáig szép és egészséges maradjon.

  1. A fogfehérítés rendelői dolog

A boltok polcain egy sor fehérítő hatású fogkrémet találunk, és ma már a neten is vásárolhatunk mindenféle – bizonytalan hatású és eredetű – készítményt, amelyektől azt reméljük, hogy olcsóbban megkapjuk ugyanazt az eredményt, amit a fogorvosi székben.

Az igazság viszont az, hogy biztos eredményt csak a rendelői fogfehérítésről és a fogorvosi segítségtől remélhetünk, ráadásul az az egyetlen, amely teljes mértékig biztonságos.

Minden más esetben csak felesleges kockáztatunk.

  1. Az egészséges mosoly sokkal fontosabb, mint a szép mosoly

Bár tényleg fontos szerepet kap a csillogóan fehér mosoly a mindennapokban, és az nemcsak a magánéletben, de a munkában is előnyöket biztosíthat nekünk, de a fogorvosokat sokkal jobban érdekli a fogak jóléte.

Csak ép fogak segítségével haraphatunk és rághatunk, és csak az egészséges fogazatnak megfelelő a rágófunkciója. Ezt nem áldozhatjuk fel az esztétikum oltárán.

  1. A rendezett mosoly nem gyerekjáték

A rendezetlen fogazat komoly kockázatot jelent fogaink és szervezetünk egészségére nézve.

A torlódott vagy szabálytalanul álló fogakat nehezebb tisztán tartani, és azokon könnyebben megtelepszik a fogkő és a lepedék.

Emellett számolni kell a harapási rendellenességekkel és az emésztési problémákkal, valamint azzal, hogy a fogak éle elkezd lekopni, az érintett területen pedig fogszuvasodás és ínygyulladás alakul ki. Sőt, az állkapocs-ízületi problémák miatt idővel a problémás rágószervek még ki is eshetnek a helyükről.

  1. Rajtunk múlik a legtöbb

Jó, ha az embernek nagy tudású és tapasztalt fogorvosa van, de a legtöbbet mi magunk tehetünk a mosolyunk épségéért.

A legjobban a fogorvosok örülnének, ha évente csak egyszer vagy kétszer találkoznának a páciensekkel egy-egy kontroll miatt, mert azok odahaza tökéletesen elvégzik a szükséges teendőket:

  • a napi kétszeri fogmosást,
  • a rendszeres fogselymezést,
  • valamint a kúraszerű szájvízhasználatot.

A legtöbb fogászati problémák a nem megfelelő szájhigiénia okozza, és betegségek nagy része időben észlelve viszonylag egyszerűen gyógyítható.

Meggyőzőek voltunk? Reméljük, igen!

Author Info

dunadental

No Comments

Comments are closed.