Top 5 tévhit a fogászati implantátumokról

  1. Tévhit: A fogászati implantátumok beavatkozása rendkívül fájdalmas. Valóság: Sokan tartanak a fogászati implantátumok behelyezésétől, gondolva, hogy ez egy különösen fájdalmas folyamat. Valójában azonban a modern fogászati technológiák és a fejlett érzéstelenítési módszerek lehetővé teszik, hogy ez a sebészeti beavatkozás alig okozzon kellemetlenséget a pácienseknek. A beültetés helyi érzéstelenítés mellett történik, amely érzéketlenné teszi a műtéti területet, így a fájdalom minimálisra csökken. A műtét után előfordulhat enyhe duzzanat és diszkomfort, de ezek általában gyorsan kezelhetők az orvos által előírt fájdalomcsillapítókkal. A páciensek többsége jelentősen kevesebb fájdalmat tapasztal, mint amire számított.
  2. Tévhit: Az implantátumok nem tartanak olyan sokáig, mint a hagyományos pótlások. Valóság: Ezzel szemben az implantátumok híresek hosszú élettartamukról. A megfelelően beültetett és karbantartott implantátumok évtizedekig is szolgálhatják tulajdonosaikat. A titán, amelyből az implantátumok általában készülnek, biokompatibilis anyag, ami azt jelenti, hogy jól integrálódik az emberi testbe, és ritkán okoz elutasítási reakciót. Ez a stabilitás és tartósság azt jelenti, hogy hosszú távon az implantátumok sok esetben gazdaságosabbá válnak, mivel nem igényelnek gyakori cserét vagy karbantartást, ellentétben a hídakkal vagy kivehető protézisekkel, amelyek idővel elkophatnak vagy meglazulhatnak.
  3. Tévhit: Az implantátumok csak az idősebbek számára megfelelőek. Valóság: Az igazság az, hogy nincs korhatár a fogászati implantátumok beültetésére, amíg a páciens általános egészségi állapota megfelelő. Fiatal felnőttektől az idősebb korosztályig bárki jó jelölt lehet, ha elegendő csontsűrűsége van a beültetéshez és képes fenntartani a szájhigiéniai előírásokat. Az implantátumok különösen hasznosak lehetnek azok számára, akik nem szeretnék a kivehető pótlásokkal járó kellemetlenségeket és korlátozásokat elviselni.
  4. Tévhit: Az implantátumokkal rendelkezők nem tudnak normálisan enni vagy beszélni. Valóság: Valójában az implantátumok helyreállítják és gyakran még javítják is a rágási és beszéd képességet. Mivel az implantátumokat közvetlenül a csontba helyezik, így azok stabil alapot nyújtanak a műfogaknak, ami lehetővé teszi a természetes fogakhoz hasonló funkcionalitást. Ezáltal az étkezés és a beszéd akadálymentes és természetes marad. Az implantátumokkal rendelkező páciensek gyakran arról számolnak be, hogy jobban tudnak enni és érthetőbben beszélni, mint korábban.
  5. Tévhit: A fogászati implantátumok mindenki számára túl drágák. Valóság: Az implantátumok kezdeti költségei valóban magasabbak lehetnek, mint más fogpótlási lehetőségeké, de az évek során ezek a költségek kiegyenlíthetők. Sok fogászati biztosítás részben vagy egészben fedezi az implantátumok költségeit, és a klinikák gyakran kínálnak részletfizetési lehetőségeket vagy finanszírozási terveket a páciensek számára. Ráadásul az implantátumok tartóssága és alacsony karbantartási igénye hosszú távon gazdaságosabb megoldást nyújthat, mint más, gyakrabban cserélendő vagy javítandó pótlások.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567
Scroll to Top