Cirkon korona akció

Mikor van szükség koronára?
Leggyakrabban nagy kiterjedésű fogszuvasodások, vagy letört fogak esetén használjuk a fogak helyreállítására, és a további károsodások megelőzésére. Emellett az alábbi esetekben lehet még rá szükség:
–        A beültetett műgyökereket is koronával borítjuk be.
–        Jelentős fogkopás esetén a koronával állítjuk helyre a fogak rágófelszínét és eredeti állapotát.
–        Bizonyos esetekben a fogak közötti túl nagy résekre is a korona lehet a megoldás, ha fogszabályozással, vagy héjjal nem orvosolható a probléma.
–        Ha a fogak zavaró mértékben elszíneződtek, és olyan jellegű ez az elváltozás, ami fogfehérítéssel nem oldható meg, akkor is segíthet a korona.

Amiért érdemes a cirkónium korona mellett dönteni:

 • Tökéletes esztétika: A természetes fogak bizonyos szintig áttetszőek, ezt a hatást a fémkerámia koronákkal nem lehet teljes mértékben elérni. A cirkónium korona vázának színe azonban megegyezik a fogak természetes színével, így az elkészült fogpótlás teljesen természetes hatást kelt majd. A régebbi fémkerámia koronáknál sokszor elszürkült az ínyszél, vagy a nem tökéletes illeszkedés miatt kilátszott a fémváz, a cirkónium koronáknál ez sohasem fordulhat elő. Ha első fogak pótlására van szükség, akkor különösen ajánlott ezt a fogpótlás típust választania.
 • Tartósság: Korábban hasonló esztétikai színvonalú fogpótlást porcelánból lehetett csak készíteni, ami viszont könnyen tört, és nem jelentett hosszú évekre szóló, tartós megoldást. A cirkónium-oxid viszont nagyon nagy keménységű anyag, ami még az acélt is képes elmetszeni, így a cirkónium-oxid vázzal készült koronák rendkívül tartósak, és évtizedekre is megoldást jelenthetnek.
 • Fémallergia esetén is használható: ha valaki nem tudja magáról, hogy fémallergiás, és fémkerámia fogpótlást készíttet, akkor olyan kellemetlen helyi tüneteket tapasztalhat, mint például az égő érzés a szájban, de bőrkiütéseket is okozhat a testfelszín bármely részén. A cirkónium korona nem tartalmaz fémet, így a fémallergiások számára is biztonságos megoldást jelent.
 • Lecserélhetőek vele a fémkerámia koronák: a fémkerámia koronák helyi érzéstelenítés mellett eltávolíthatók. A pótlás alatti fogak az esetek többségében alkalmasak a megfelelő előkészítés után arra, hogy egy új, cirkónium koronát készítsünk rájuk.

Korona rekonstrukció példa

Az első konzultáció díjmentes

Mennyibe kerül?

Mi sem hisszük el, de tényleg ilyen jó áron tudjuk adni.

1 korona vagy hídtag ára: 48.900 Ft.

A kedvezmény még eddig tart:

nap
óra
perc

(eredeti ára  79.000 Ft/korona)

(Ez az ár 1 fog pótlását jelenti)

Nálunk benne van az árban:

 • Kezelési terv elkészítése
 • Érzéstelenítés
 • Fogak lecsiszolása
 • Precíz lenyomatvétel
 • CAD/CAM tervezés
 • Vázpróba
 • Végleges korona ideiglenes ragasztása
 • Cirkon korona végleges ragasztás

A cirkon korona készítésének menete

A cirkónium korona készítéséhez először lecsiszoljuk az érintett fogat, vagy fogakat. Ez foganyag-veszteséggel jár, de a klinikánkon dolgozó szakemberek rendelkeznek a megfelelő tapasztalattal ahhoz, hogy csakis a korona kialakításához szükséges mennyiségű foganyagot távolítsák el. A fogak csiszolását helyi érzéstelenítésben végezzük, így Ön nem érez fájdalmat. Ezután lenyomatot készítünk a lecsiszolt fogakról, ami alapján a fogtechnikai laborban elkészítik a koronát. Utána a legfontosabb a korona színének kiválasztása. Itt fontos, hogy a korona színe precízen illeszkedjen a többi fog színéhez. A lenyomat készítéshez olyan anyagot és módszert használunk, ami nagy pontosságot eredményez, így tökéletesen illeszkedő korona lesz a végeredmény. A lenyomat lényegében a fogak és a többi szájüregi képlet negatívja. Emellett a fogorvos a harapási viszonyokat, és mindkét fogsort is rögzíti lenyomatban.A cirkónium korona elkészülésére néhány napot várni kell (de általában 5 munkanapnál rövidebb idő alatt készülnek el). Ha szeretné, erre az időre ideiglenes fogpótlást kaphat. Amikor elkészül a fogmű, akkor ellenőrizzük, hogy tökéletes-e az illeszkedése, és megfelelő-e a színe s a formája. Ha igen, akkor ragasztó cementtel rögzítjük a fogpótlást.

Jelentkezzen be most!

Ilyen formátumban adja meg: 19800101
Ilyen formátumban adja meg: 06301234567

Rólunk

Rendelőnkben közel 10 éves működése alatt több ezer páciensünket tudtunk segíteni visszaadni a esztétikus mosolyát, mindezt fájdalommentesen és a legjobb kollégáinkkal. Mindig fontos számunka ez elégedettség. Hiszünk a emberi bánásmódban, ezért is törekszünk a családias környezet fenntartásában rendelőnkben.

Elérhetőségeink

Telefonszám

+36206695159

Cím

1056 Budapest, Duna utca 3, félemelet 6.

Scroll to Top