+36 20 669 5169 Bejelentkezés

Első lépésben eldöntjük, hogy az Ön esetében alkalmazható-e a módszer. Az implantáció abban az esetben végezhető el, ha:

– Önnek nincsenek komolyabb egészségügyi panaszai;

– megfelelő a csontállomány azon a helyen, ahová a műgyökeret be szeretnénk ültetni;

– kielégítő a szájhigiénia.

A fogimplantáció ellen szól, ha Ön sokat dohányzik, cukorbeteg, vérzékenységi problémában szenved, és egyes gyógyszerek szedése is az ellenjavallatok sorát gyarapítja. A döntés meghozatalához fogorvosi vizsgálattal és röntgenfelvétel készítésével megállapítjuk, alkalmas-e az állcsont a műgyökér befogadására, és adott esetben általános orvosi vizsgálatra (például laborvizsgálat) is szükség lehet.

 

  • Ezután átbeszéljük a részleteket, és megtervezzük az implantációt. Megbeszéljük, hogy hány implantátum beültetése történjen meg, várhatóan mennyi időnek kell majd eltelnie a műgyökér beültetése után a fogpótlásig, mekkora költséggel jár majd Önnek mindez, és ha a kezelés mellett dönt, akkor megbeszéljük az implantáció időpontját is. Elképzelhető az is, hogy a beültetés előtt még egy alkalmat megbeszélünk, például fogkőeltávolításra szükség lehet a művelet elvégzése előtt.

 

  • A műgyökér beültetését szakképzett és nagy tapasztalattal bíró implantológus kollégánk végzi. Először kis bemetszéseket ejt az ínyen, azért, hogy hozzáférhessen a csontfelszínhez. Ezután egy vékony fúróval egy csatornát fúr, ez lesz az implantátum helye, és a felesleges csontrészek eltávolításával a műgyökér vastagságához igazítja a csatornát. Miután elkészült a megfelelő méretű és formájú üreg, kollégánk behelyezi és rögzíti a műgyökeret, majd összevarrja a fogínyt. Az egész művelet nem okoz nagyobb kellemetlenséget, mint egy foghúzás, vagy gyökérkezelés. Maga az eljárás, mivel helyi érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalommentes. Az implantációt követő napokban érezhet némi fájdalmat, ami jól reagál a fájdalomcsillapító gyógyszerekre.

 

  • Egy héttel később ismét találkozunk, hogy eltávolítsuk a varratokat. Ezután megvárjuk, amíg csontos kapcsolat alakult ki a beültetett műgyökér és az állcsont között, ez általában 3-6 hónapot vesz igénybe. Ekkorra a beültetett implantátumok olyan szinten rögzülnek, hogy könnyedén ellenállnak a rágás során kifejtett erőnek. Így elkészülhet a végleges implantátum, ami megbeszélés szerint lehet fémkerámia vagy a modernebb és rendkívül esztétikus cirkonvázas korona. Érthető, ha soknak tűnik kivárni a 3-6 hónapos gyógyulási időt, hiszen – főleg elöl lévő fogak esetén – 1 nap is sok fog nélkül, éppen ezért, ha szeretné, erre az időre ideiglenes koronát is készítünk.

 

  • Ezután nincs más dolga, mint kiélvezni a fenti műveletek eredményét – az esztétikus és jól használható fogakat, amelyek évtizedeken át szolgálják majd. A tartós eredményhez azonban nagyon fontos a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres fogászati kontroll, munkatársaink ebben is szívesen állnak rendelkezésére.

Bejelentkezés


Hogyan vegyük fel Önnel a kapcsolatot?

TelefononE-mailben

Ha telefonos visszahívást kér, mikor kereshetjük?

DélelőttDél körülDélután

Szeretnék értesülni az akciókrólHozzájárulok